Valparna kom äntligen den 21/2, efter många dagars nervös väntan och ett tufft dygn för Tyra. Det blev en rätt utdragen förlossning där första valpen anlände kl 10.33 på förmiddagen och sista kl 22.15. Därefter en rätt lång väntan för att se så alla verkligen var ute. I slutet var hon rejält trött och sista valpen låg dessutom i felläge. Vi tyckte att det tog tid och efter att ha känt något hårt fram och tillbaka i krystvärkarna utan att någon valp kom, var det dags att känna efter. Jo, där fanns en valp som låg med rumpan först och ena bakbenet fast. Som tur var hade jag Tyras kennelmamma med mig, som kunde rätta till valpen och få ut den. Såklart hade den hunnit få i sig en del fostervatten, men efter många bra tricks från kennelmamma kom hon igång ordentligt. Störst av allihop var hon, en sista tik, välkommet tillskott i grabbligan 😉 Fyra tikar och fem hanar blev det till slut. Jag är SÅ tacksam att Carina kunde vara med när Lyckefjärds första valpkull kom till världen!

Efter detta har dagarna bara rullat på. Eftersom Tyras mjök inte kommit igång ordentligt, så jag har stödmatat ett par av dem. Sedan kom mjölkproduktionen igång men med någon sorts juverinflammation som kommer och går. Vi masserar och mjölkar och det verkar som att det håller sig hyfsat på mattan. Så nu håller vi tummarna att det inte blir något värre. Att vara kennelmamma är hur som helst rätt så hektiskt och samtidigt alldeles underbart!

Rätt slitsamt att vara liten valp också, gäller att få sin sömn!